Τεγεατικές πατάτες: Γιατί βρίσκονται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος;

//Τεγεατικές πατάτες: Γιατί βρίσκονται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος;

Η μοναδική τεγεατική ποικιλία γεώμηλου, γνωστή και ως πατάτα Τριπόλεως, βρίσκεται στον κατάλογο των 42 ποικιλιών πατάτας που θεωρούνται ως οι πλέον πολύτιμες για την ανθρώπινη διατροφή!

Εκτός από απολαυστικές οι πατάτες Τριπόλεως αποδεικνύονται και ένας διατροφικός θησαυρός μεγάλης αξίας! Την επόμενη φορά που το πιτσιρίκι της οικογένειας θα επιμένει να του τηγανίσετε πατατούλες, μην το σκεφτείτε, δεν είναι παιδική εμμονή, είναι διατροφική σοφία!

Οι πατάτες Τριπόλεως ανήκουν στα ΠΟΠ προϊόντα της Πελοποννήσου, κι εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Στην περιοχή καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες πατάτας, άλλωστε οι παραγωγοί, ανήσυχοι και δημιουργικοί, συνεχώς δοκιμάζουν το «πάντρεμα» του εδάφους με διαφορετικές ποικιλίες. Κατά κύριο λόγο καλλιεργείται η ποικιλία σπούντα, γλυκιά και χρυσίζουσα, που δίνει τέλεια αποτελέσματα στο τηγάνι.

Η ίδια ποικιλία καλλιεργείται και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, άρα αυτό που κάνει την πατάτα Τριπόλεως να ανήκει υπερήφανα στα ΠΟΠ δεν είναι η ποικιλία αυτή καθεαυτή, αλλά το εξαιρετικό σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά έδαφος του οροπεδίου της Τριπόλεως, το οποίο σε συνδυασμό με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες δημιουργούν την «πατατούλα» που λατρεύουμε να τηγανίζουμε.

Η Nikitopoulos Fruit Center συνεργάζεται με παραγωγούς αφοσιωμένους σε αυτόν τον κρυφό θησαυρό της γης, την πατάτα Τριπόλεως. Γνωρίστε ένα κόσμο γαστρονομικής αγνότητας και προσθέστε στο μενού σας το «μήλο της γης», το τεγεατικό γεώμηλο, την μοναδική πατάτα Τριπόλεως, απογειώνοντας τις γευστικές σας προτάσεις.

2018-03-02T13:33:35+03:00
Free WordPress Themes, Free Android Games